Frequently Asked Questions

Frequently asked questions

Ik heb PCOS / endometriose / ben onverklaarbaar onvruchtbaar - kan ik meedoen?


Ja. Dit programma is zeer geschikt voor vrouwen met dergelijke diagnoses. Met voeding en leefstijl is vaak heel veel te bereiken.
Ik heb geen vruchtbaarheidsproblemen, maar wil me gewoon zo goed mogelijk voorbereiden op een gezonde zwangerschap. Is dit programma geschikt voor mij?


Jazeker. In dit programma leer je alles wat je nodig hebt om jou lichaam (en je mind!) goed te voeden, zodat de kans op een gezonde zwangerschap zo groot mogelijk is. Ik had dit programma graag zelf gevolgd voor mijn eerste zwangerschap, als ik wist wat ik nu weet :).
Ik ben op dit moment bezig met ICSI / IUI / IVF. Is dit programma geschikt voor mij?


Ja. Om de kans op een goede innesteling te vergroten is het belangrijk dat je een goed gevoed lichaam hebt en eventuele vitamine- en mineralentekorten aanvult. Dit programma kan daarbij helpen. Het liefst volg je dit programma min. 3 maanden voordat je een terugplaatsing hebt.
Ik heb geen Instagram, kan ik toch meedoen?


Je hebt wel een Instagram-acocunt nodig. Als je die nu niet hebt, zou je kunnen overwegen om er een aan te maken om het programma te kunnen volgen.
Het programma start 17 mei. Wat nou als ik voor die tijd zwanger raak?


Dan ben ik superblij voor je en kun je kosteloos annuleren. Heb je al een intakegesprek en suppletieadvies gehad, dan betaal je 111,- (tenzij je nog gewoon meedoet, om voor een zo gezond mogelijke zwangerschap te gaan, dan betaal je het reguliere tarief)
Hoeveel tijd kost het?


Het bekijken van de modules elke week kost je ca. 30 min. Ik verwacht natuurlijk ook dat je tijd en energie steekt in het opvolgen van de adviezen. Zonder actie geen resultaat ;). Maar ik doe er altijd alles aan om het zo praktisch mogelijk voor je te maken. Stapje voor stapje kleine veranderingen met een groots resultaat.
Diëten houd ik nooit vol, omdat ik trek krijg en dan ga snaaien. Gaat dit me wel lukken?


Ik geef geen dieetadvies maar leer je een nieuwe leefstijl aan. Dit doen we samen, stap voor stap. En de meeste vrouwen die ik zie, adviseer ik om MEER te gaan eten. Honger zul je echt niet lijden (dat is stress voor je lichaam en dat wil je juist niet). Ik leer je vooral bewustere keuzes te maken en geef je praktische tips om niet terug te vallen in oude gewoontes.
Ik eet al heel gezond. Is dit programma dan nog wel een toevoeging voor mij?


De meeste vrouwen die ik in mijn praktijk zie denken dat ze heel gezond eten. Ze volgen over het algemeen vrij netjes de schijf van vijf. 's Ochtends twee broodjes, tussendoor een stuk fruit, 's middags 2 broodjes, tussendoor een appel, evergreen of sultana en 's avonds warm eten (de ene keer Knorr, de andere keer zonder pakjes) en een yoghurtje na. Dit is in mijn ogen het recept voor veel laaggradige ontstekingen in je lichaam en een hormonale disbalans. In het programma Fertility Boost leer ik je hoe je je lichaam ECHT kunt voeden, zodat het kan doen wat het heel graag wil doen. Je lichaam wil namelijk echt altijd in balans komen. Je moet het alleen de juiste brandstof geven. Daarnaast geef ik je ook veel tips over hoe je op andere vlakken beter voor jezelf kunt zorgen. Ik durf te beweren dat je er minimaal 3 waardevolle tips uithaalt die een positieve invloed hebben op je leven.
Ik heb moeite met vaste programma's en kan niet goed een schema volgen. Is dit dan wel iets voor mij?


Daar word ik zelf ook kriebelig van. Ik geef geen strakke schema's met ingewikkelde recepten. Ik leer je wel wat je beter wel en niet kunt eten, op welke momenten je het best kunt eten en geef vooral veel voorbeelden van wat je zou kunnen doen. Ik wil het jou zo gemakkelijk mogelijk maken door je verschillende opties te geven. En vervolgens is elke kleine verandering die je toepast winst. Natuurlijk moet je wel gemotiveerd zijn om bewustere keuzes te gaan maken.